Tuesday 9 February 2016

Zlatko Hasanbegović – deklarirani nacist



Novi ministar kulture Zlatko Hasanbegović rođen je 1973. godine u Zagrebu. Radi kao znanstveni suradnik u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar. Diplomirao je povijest na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Clan je izvrsnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zagreb. U svojoj karijeri fokusirao se na povijesni revizionizam, relativizaciju fašizma i antifašizma, te zagovaranje vrijednosti NDH. Clan je političke stranke HČSP, do jučer marginalne stranke koja otvoreno podržava fašizam. Također je i clan ustaške organizacije hrvatski oslobodilački pokret, koju je osnovao Ante Pavelić 1956. godine u Argentini.

“Antifašizam je samo floskula”


U žižu medija dospio je nakon spornih izjava u kojima je izjavio da je antifašizam samo floskula, kako je domovinski rat prvi rat u kojem su Hrvati pobijedili, kako je bizarno da gay parovi posvajaju djecu, te nakon javnog isticanja ustaškog pozdrava “za dom spremni”.

Također, javno je u jednom intervjuu iznio podršku časniku zloglasne Handžar divizije. Ubrzo nakon medijskih natpisa, s većine internetskih portala sporni intervju je nestao, bas kao i podatak o članstvu u hrvatskom oslobodilačkom pokretu. Ali internet sve pamti.

Žalosno je i sramotno da u vladi jedne demokratske države sjedi osoba koja negira Hrvatski ustav. Naime, prema Ustavu, RH je antirasistička zemlja. Osoba koja negira temeljni dokument Republike Hrvatske nema se pravo nazivati domoljubom. Takva osoba je obična hulja pljuje u lice svim palim braniteljima koji su dali život za ovu državu, pa tako i njen Ustav – koji je donesen prije nego li je rat počeo.

Nadalje, treba podržati ministra Hasanbegovića kad ukazuje na zlo komunizma i njegove nevine žrtve. Problem nastaje kad veliča drugi režim koji je također prouzročio patnje i stradanja nevinih žrtava. On se vodi onom “neprijatelj moga neprijatelja je moj prijatelj” – sto je jako lose. On, dakle, smatra kako su Hrvati izgubili u II. svjetskom ratu. Kao povjesničar trebao bi znati da su prve partizanske postrojbe na ovim prostorima nastale upravo na području Hrvatske, a činili su ih etnički Hrvati. Isto tako trebao bi znati da Nezavisna Država Hrvatska (NDH) nije bila niti nezavisna, niti država, niti hrvatska. Bio je to pokušaj države stvoren od nacističke Njemačke, koju nitko u svijetu nije priznao osim fašističkih saveznika. Za vrijeme te države ubijani su mnogi Hrvati koji su smatrali Hitlera lošim čovjekom, kao i ostale nevine žrtve kao sto su Zidovi, Srbi, Romi, crnci, Azijati, homoseksualci, invalidi, osobe s posebnim potrebama, uključujući i malu djecu. Činjenica da je to bilo legalno prema zakonima NDH, svaka normalna osoba s imalo morala u sebi zaključit ce da je ta “država” bila zločinačka. U ovom slučaju sredstvo ne opravdava cilj. Hrvati su samo željeli slobodi, ali preko leševa nevinih i nemoćnih, zbog čega je Hrvatski narod ispaštao 45 godina pod čizmom komunizma, dok današnja moderna Hrvatska se još uvijek srami na svjetskoj sceni zbog vlastite prošlosti.

Ministar bez kompetencija


Kao sto su u povijesti svi totalitarni režimi krenuli s napadom na medije, tako je i Hasanbegović prekršivši ugovor raspustio povjerenstvo za neprofitne medije. Iz njegovih izjava možemo zaključiti kako ce novac dobivati samo oni neprofitni mediji koji ce biti podobni, odnosno siriti fašističku propagandu i zataškavati HDZove afere.

Treba reci i kako je struka rekla kako Hasanbegović nema nikakvih kompetencija za obnašanje dužnosti ministra kulture. Protiv njega je ustala cijela struka: Hrvatsko novinarsko društvo, Platforma 112, hrvatski pen centar, te mnogobrojni pojedinci iz javnog života. I dok svi svjetski mediji pišu o profašističkoj vlasti, vladajuća koalicija ne vidi ništa sporno u notornom nacistu. Činjenica je da HDZ i partneri žele uvesti ideološke podjele u kulturu, te uništiti Hrvatski kulturni identitet.

Za kraj možemo zaključiti da je HDZ instalirao nacista za ministra kulture, jer je znao da oporba to neće šutke promatrati. Kad se oporba pobunila protiv nacističkog ministra, HDZ je optužio oporbu da inzistira na ideološkim podjelama i vraća nas u prošlost. A sve kako bi skrenuli fokus javnosti sa svojih afera i rasprodaje države. Tipično za HDZ.

1 comment:

  1. Mamu vam komunjarsku. Vi ste fašisti najgore vrste.

    ReplyDelete