Monday 8 February 2016

Božo Petrov – lažov i prevarant




Neviđena prijevara birača dogodila se u režiji Boze Petrova i njegovog MOSTa. Posto su se nametnuli kao “treća opcija” sastavljena od ljudi koji su polučili dobre rezultate na lokalnoj razini, obećali su da neće niti podržati, niti koalirati nakon izbora s ni jednom koalicijom koja je vodila državu u proteklih 10 godina. Kako bi zvučali uvjerljivije, Božo Petrov je navedeno ovjerio kod javnog bilježnika.



Kao sto vidimo iz dotičnog dokumenta Božo Petrov obećao je da će, ako prekrši obećanje, podnijeti ostavku na mjesto predsjednika MOSTa nezavisnih lista, te svoj mandat staviti MOSTu na raspolaganje.


Nakon izbora i objave službenih rezultata izbora za hrvatski sabor, uslijedili su mučni i dugotrajni pregovori. Bilo je tu raznih podmetanja, laganja, manipuliranja i napada kako iz SDPa, tako i iz HDZa. Mediji nisu ni u jednom trenu štedjeli Bozu Petrova i ostale članove MOSTa, kao niti crkveni dužnosnici. Tako si je Sisački biskup Vlado Košić uzeo za pravo da javno prozove Petrova komunistom i izdajnikom nakon sto se umalo priklonio koaliciji “Hrvatska raste”, te pokrene linč protiv njega. Iako su prema ustavu RH država i crkva odvojeni, nitko iz crkvenih krugova nije reagirao, niti sankcionirao biskupa Kosica. Ali nije to ništa novo u našoj državi.


Jasno je bilo već od same objave neslužbenih rezultata izbora da nitko nema većinu i da nitko neće moći sastaviti vladu bez MOSTa. S obzirom na obećanje Petrova jedine mogućnosti bile su ponavljanje izbora, koaliranje MOSTa s HDZom i SDPom, ili koalicija HDZa i SDPa bez mosta. Premda su i HDZ i SDP u početku odlučno odbili koaliciju s drugom stranom, HDZ je jedini u tome ostao dosljedan, te je postalo jasno da je jedina preostala opcija ponovni izlazak na izbore. Zoran Milanović je kasnije mimo volje glavnog odbora stranke pristao na eventualnu suradnju s HDZom, te podanički ponudio MOSTu sve sto su ovi mogli poželjeti, pa tako i mjesto ministra Bozi Petrovu. Vlada je bila gotovo sastavljena i izgledalo je gotovo sigurno da će HDZ provesti još 4 godine u opoziciji. Idući dan uslijedio je sok i neočekivani obrat. MOST je naime bez ikakvih dokaza optužio “određene članove” SDPa, da su zvali članove MOSTa pokušavajući ih izmanipulirati. S obzirom da u tome nema nikakve logike, posto je vlada već bila dogovorena, samo budala može povjerovati u takvo sto. MOST je ipak odlučio podržati onu stranu na koju srce vuče. Božo Petrov je samo tražio razlog zašto ne ici s SDPom, iako su im ovi ponudili sve.


Na kraju je MOST završio u koaliciji s HDZom. U oba slučaja Petrov bi prekršio svoje obećanje, pa se tako izvlačio kojekakvim smicalicama i igrom riječima. Tako je govorio kako to nije koalicija, već suradnja i takvim izjavama vrijeđao inteligenciju svojih birača i svoga naroda. Na kraju je Božo Petrov je postao potpredsjednik vlade i dobio svojih 7 ministarstava, te ušao u direktnu koaliciju s HDZom, a ne nikakvu “suradnju”. Time je samo pokazao da je obični lažov i prevarant, moralno dno i hulja bez imalo časti. Nakon ovoga se možemo samo nadati da će netko podignuti tužbu zbog jasnog kršenja potpisane izjave, te da će na idućim izborima birači kazniti izdajnika.

No comments:

Post a Comment