Saturday 13 February 2016

Hrvatski izrodi na podršci Z1 televiziji

  Foto: Davor Pongracic / CROPIX           


Sve je počelo emitiranjem emisije „Markov trg“, na Z1 televiziji, 19. siječnja voditelja Marka Juriča koji je spornu emisiju odjavio riječima: 'Poruka Zagrepčanima, svima koji se šeću Cvjetnim trgom budite oprezni budući da je u blizini crkva u kojoj stoluju, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikari. Pripazite, kada se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, da ne bi koji od tih četničkih vikara istrčao iz crkve i u svojoj maniri klanja izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu koji bi možda trebalo obilježiti tablama pazi oštar četnik u blizini '.

Govor mržnje

Nakon završetka emisije pristiglo je preko 400 prijava građana, šokiranih govorom mržnje.
Iako trebamo reci da bez daljnjega četništvo i dalje postoji u dijelovima Hrvatskog društva i treba ga najoštrije kazniti i istrijebiti, prozivanje svih pravoslavaca četnicima je vrlo neukusno i nepravedno. Izgleda kao da Hrvatski ksenofobi navijaju za porast četništva kako bi mogli sve Srbe (i nepodobne) strpati u isti koš. Veličanje četništva je prema hrvatskim zakonima zabranjeno, pa stoga ako itko posjeduje informaciju o veličanju četništva dužan je to prijaviti policiji.

Također, prema Hrvatskim zakonima u medijskim uslugama nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla.

Vijeće prema zakonu može privremeno ili trajno oduzeti koncesije ako utvrdi da pružatelj medijske usluge objavljuje audiovizualne ili radijske programe suprotno zakonu. S obzirom na navedeno Vijeće na čelu s Mirjanom Rakić bilo je izuzetno blago, te zabranilo rad Z1 Televiziji na 3 dana.

Povampireni ustašoidi jedva su dočekali da izađu na ulice i u javnosti iskažu svoj primitivizam. Tako se u povorci podrške Z1 Televiziji skupilo oko 5000 građana. Svatko u demokratskoj i civiliziranoj državi ima pravo iskazivati nezadovoljstvo, no ovi su krenuli na krivu adresu. Vijeće za elektroničke medije je samo provodilo zakon, jer to mu je zadaća. Ako se prosvjednicima taj zakon ne sviđa trebali su krenuti put Markova Trga i tražiti izmjenu zakona. S obzirom je HDZ s partnerima tek zasjeo na vlast, čudi pojava novog potpredsjednika Vlade Ivana Tepeša. Protiv koga je on išao prosvjedovati? Nije li on taj koji ima moć mijenjati zakone iz saborskih klupa, a ne s ulice? Ili je samo htio ispoljiti vlastite frustracije? Bio je tu i Bujanec, pravomoćno osuđeni diler, i još poneki kriminalci i ubojice koji su već u samom startu kompromitirali prosvjed. Ono što je započeo kao mirni prosvjed uskoro se pretvorilo u veličanje fašizma od strane krvoločne mase. Da ironija bude veća, Ivan Tepeš se obrusio na državne medije zbog toga što ih nazivaju ustašama i fašistima, da bi nakon par minuta neobrazovana rulja počela uzvikivati “za dom spremni” – fašistički pozdrav. I onda se čude zašto ih se naziva ustašama? I zašto se oni uopće toga srame? Da nije tragično bilo bi komično.

Neobrazovani prosvjednici

Zašto sam prosvjednike nazvao neobrazovanima? Zato što bi, da su obrazovani, znali da se pod tim pozdravom provodio zločinački totalitaristički režim. Pod tim sloganom je pobijeno mnogo (broj je nebitan) nevinih – civila, djece, staraca, nemoćnih, bolesnih samo zato što su mislili drugačije ili su bili drugačije boje koze, podrijetla ili seksualne orijentacije… Čak i da je to bio čestit staro-hrvatski pozdrav on je trajno oblaćen onog trenutka kad je Ante Pavelić sklopio savez s Hitlerom i postao njegova marioneta. Zbog njega je Hrvatska ostala bez Dalmacije, zlata i ugleda. Taj slogan predstavlja sve suprotno od onoga za što su se naši branitelji borili. Svatko tko uzviče “za dom spremni” pljuje na prolivenu krv Hrvatskih branitelja koja se prolila da bi Hrvatska bila anti-totalitaristička. Svatko tko uzviče “za dom spremni” veliča sve one pokolje nevinih ljudi i podržava ubojice, a 5. Božja zapovijed kaže “ne ubij”. I koliko god bili protiv komunizma, veličanje drugog zla ne poništava ono prvo. Na tom prosvjedu nije bilo niti domoljuba, niti kršćana. Domoljubi i kršćani ne uzvikuju “za dom spremni”, već ljube svoju domovinu i bližnje svoje.

Napad na Hrvaticu koja poštuje zakon

Pravomoćno osuđeni diler Velimir Bujanec, urednik i voditelj emisije "Bujica", kao dio izaslanstva donio je Mirjani Rakić četničku šubaru i nekoliko kapa titovki s kokardom i zvijezdom petokrakom, a pritom je ustvrdio da je kapu s kokardom dobio od silovane žene iz Vukovara. Nije baš jasno što je ovaj kriminalac htio postići, osim što se javno osramotio i napao ženu koja je samo radila svoj posao. Mirjana Rakić voli svoju domovinu Hrvatsku tako što provodi njene zakone, a desničari vole svoju domovinu tako što krše njene zakone. Tko je pravi Hrvat, a tko izrod sasvim je jasno.

  Foto: Davor Pongračić / EPH                                                   

No comments:

Post a Comment