Wednesday 24 February 2016

1000 eura - ako Bog da


  Foto: Jutarnji.hr           


Kao jednu od metoda za poticanje nataliteta u Hrvatskoj, HDZ je u predizbornoj kampanji isticao mjeru od 1000 eura za svako rođeno dijete. Nakon izbora ta je tema nekako izostala, baš kao i ona o smanjenju broja županija i općina.

Ako Bog da


Ministrica socijalne politike, Bernardica Juretić, rekla je kako ta pronatalitetna mjera iziskuje velika financijska sredstva i da tek treba vidjeti odakle osigurati ta sredstva. Također je rekla kako prije toga treba napraviti analizu i vidjeti da li bi ta mjera donijela željene rezultate. Tko i na koji način će tu analizu napraviti nije precizirano, kao niti rok oko kojeg bismo mogli očekivati donošenje ove mjere.

Vidimo da je Karamarko dao prazno obećanje kako bi pridobio naivne birače, bez da je ozbiljno o tome razmislio. Ostaje nam nadati se da će barem Bernardica postupiti ozbiljnije i odgovornije. Ne znamo hoće li Bog osigurati taj novac, porezni obveznici ili netko treći, ali se nadamo da će se na kraju realizirati ova ideja za dobrobit svim novih majki i mladih obitelji. Također treba dodati i to da Grad Zagreb i neke općine u Hrvatskoj već imaju slične mjere, dok su u Europi ti poticaji kud i kamo veći. 1000 eura nije loše, ali nije ni približno koliko bi trebalo biti.

No comments:

Post a Comment