Monday 29 February 2016

Misteriozna veza Oreškovića i Bartulice


  Foto: Jurica Galoic/PIXSELL           


Unatoč najavama premijera Oreškovića kako će oko sebe okupiti politički neovisne i stručne ljude, odabirom Stjepe Bartulice za glavnog savjetnika, trebamo se zapitati je li to uistinu tako. Kriterij prema kojem Orešković bira svoje savjetnike očito nije stručnost. Očito se povodi za onom Karamarkovom izjavom kako konačno imamo vladu čiji se članovi znaju prekrižiti. Neki članovi znaju i više od toga, te su vrlo aktivni i utjecajni u konzervativnim katoličkim krugovima.

Stjepo Bartulica je javno obznanio svoje članstvo u katoličkoj sekti Opus Dei. Rođen je 1970. u američkom gradu St. Josephu, u saveznoj državi Missouri, te je početkom 90-tih došao u Hrvatsku. Odmah po dolasku počeo je raditi u Ministarstvu vanjskih poslova, te je u idućim godinama promijenio nekoliko pozicija u raznim državnim uredima. Pravog političkog iskustva nema, niti ga je imao prilike steći, pa stoga i dalje ostaje nejasno prema kojim kriterijima ga je Orešković izabrao za savjetnika.


Treba spomenuti i to da su se Orešković i Bartulica upoznali u inozemstvu preko katoličkih udruga, te su obojica praktični vjernici i dobri prijatelji. Ostaje nam samo da se zapitamo preko kojih su se to udruga upoznali i što ih to točno veže. Je li nam i premijer dio te kriminalne i za demokraciju vrlo opasne katoličke sekte za sada ne znamo, te možemo samo nagađati.

No comments:

Post a Comment