Wednesday 10 February 2016

Indicije o izbornoj krađi bez dokaza




Karamarko i HDZ su očito spremni na sve vrste laži i obmana kako bi dobili vlast. HDZ je uvijek bio i ostat će los gubitnik, koji se ne može pomiriti s činjenicom da nije dobio izbore. Čak 2 mjeseca nakon objave izbornih rezultata i puno izvan zakonskog roka za podnošenje žalbe Karamarko se sjetio izjaviti kako postoje indicije da su pokradeni za 5 ili 6 mandata. Naravno, bez ikakvog dokaza. HDZ-u ništa nije sveto, pa tako ni demokracija za koju su naši branitelji krv prolijevali. 

Ovakva izjava izuzetno je opasna, jer ako je točna to bi značilo da Hrvatska ne zadovoljava minimalne demokratske standarde. Umjesto da Karamarko časno prizna poraz ili podastre dokaze za svoje tvrdnje, on nas sramoti pred cijelim svijetom. Bez valjanih dokaza za ove tvrdnje ne možemo dokazati, niti optužiti, te kazniti potencijalne krivce i dokazati svijetu da smo istinska demokracija. 


GONG: “U izbornoj noći nije bilo dojava o krađi glasova.”


U GONG-ovom priopćenju za javnost odbacili su optužbe, te rekli kako se nitko nije žalio na izborne rezultate, te kako u izbornoj noći nije bilo nikakvih dojava o eventualnoj krađi glasova. HDZ tvrdi da su njihovi članovi biračkih odbora slali rezultate koji se ne podudaraju sa službenima, te optužili APIS za namjerno krivo unošenje podataka u sustav. U APIS-u su odbacili sve optužbe, te poručili da prozivanje njih za krađu glasova znaci nepoznavanje izbornog procesa. Naime, u svakom biračkom odboru sjede predstavnici stranaka koji mogu uzeti kopije zapisnika.

Zašto je HDZ čekao čak 2 mjeseca da iznese svoje sumnje, Ivan Tepeš rekao je da nisu htjeli ugroziti pregovore s MOST-om.  Zašto i kako bi to ugrozilo pregovore s MOST-om nije pojasnio. Iz njegove izjave jasno je da su im pregovori, tj. fotelje bile bitnije od demokracije i kažnjavanja eventualnog krivca. Ovako, čak i da se izborna krađa zaista dogodila, teško da se više može išta napraviti povodom toga. Karamarkov odgovor zašto se javio tek nakon 2 mjeseca nismo uspjeli dobiti. 

Nakon iznošenja Karamarkovih sumnji javila su se još dvojica zastupnika koji su također ukazali na nepravilnosti. Naime, prema njihovim tvrdnjama na njihovom biračkom mjestu nisu dobili ni jednog glasa, preda je jedan glasao za sebe, a drugi je siguran kako je majka glasala za njega. Je li dotični zastupnik ili majka drugoga slučajno zaokružila krivog kandidata ne možemo znati, ali ako je zaista bilo nepravilnosti treba ih istražiti i kazniti krivce. No zašto je dotični dvojac čekao 2 mjeseca, rekli su samo kako nisu to smatrali velikim problemom. Vrlo profesionalna izjava od zastupnika Hrvatskog Sabora.

S obzirom na bujajuće nezadovoljstvo u HDZ-ovim redovima možemo samo zaključiti da je Karamarko svjesno lagao kako bi umirio članstvo i prebacio krivicu na nekog drugoga. Pri tome licemjerno i bez srama optužuje druge bez dokaza, zaboravljajući na dokazane činjenice o glasanju mrtvih po Dalmatinskoj Zagori i Hercegovini, kao i na seoske adrese na kojima je bilo prijavljeno nekoliko stotina ljudi. HDZ-u smeta što je SDP konačno uveo reda u biračke popise, jer bez varanja i glasova mrtvih HDZ ne može pobijediti na izborima.

No comments:

Post a Comment