Monday 7 March 2016

Prljava ucjena ministra Mire Kovača




Stav HDZ-a vezan za kandidaturu Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a, novi je dokaz da HDZ radi protiv interesa Hrvatske i da im je stalo samo do ideoloških sukoba. U emisiji Veto na Jabuci TV ministar vanjskih poslova Miro Kovač poručio je Vesni Pusić da HDZ neće podržati njezinu kandidaturu, ako ne prestane kritizirati HDZ-ovu vladu.

Sjetite se koliko ste puta vidjeli ili ćuli na TV-u govor Ban-Ki-Moona u zadnjih 10 godina? Znate li koliko je Južna Koreja prosperirala od njega? Južnokorejski ugled, turizam, ekonomija, gospodarstvo… Sve to cvjeta u državi koja da čovjeka za ovakvu važnu međunarodnu poziciju. Glavnog tajnika UN-a uvijek se čuje i pita o svemu, a njegova je moć ogromna. Zamislite da naša mala Hrvatska da tako važnu osobu! Zamislite da cijeli svijet skoro svakodnevno gleda Hrvaticu na TV-u! Zamislite da se konačno Hrvate nešto pita! Sad imamo predivnu šansu, ali najveća prepreka je – HDZ.

HDZ protiv hrvatskih interesa


Voljeli Vesnu Pusić ili ne, te što god mislili o njoj, morate priznati da bi Hrvatska na mnogim poljima prosperirala kad bi dala glavnog tajnika UN-a. Ne zato što je to Vesna Pusić, već zbog toga što bi Hrvatica bila na jednoj od najvažnijih svjetskih funkcija. Kao Hrvatima to bi nam svima trebalo biti bitno. Većina protivnika Vesne Pusić je protiv nje zbog njezinih ideoloških stavova. To je normalno i uobičajeno na domaćoj političkoj sceni, ali za svjetsku politiku to je apsolutno nebitno. Jeste li ikada ćuli Ban-Ki-Moona da govori o ustašama i partizanima? Mislim da niste. Bili za jedne ili za druge, morate priznati da to nije nešto čime će se svijet baviti. Ako Vesna Pusić i bude izabrana na tu poziciju ne morate se bojati da će govoriti o tome. Neće, jer to nije posao glavnog tajnika UN-a.

Samo hulje iz HDZ-a stavljaju svoje privatne interese ispred interesa vlastite domovine


Ozbiljni i dugogodišnji političari u HDZ-u to znaju, ali oni ne žele podržati Hrvaticu iz čiste objesti – zato što je iz suparničkog tabora. Od stranke koja je sudjelovala u pisanju hrvatskog Ustava i kreiranju hrvatske države očekivali bismo vise ozbiljnosti. Da je HDZ-u imalo stalo do dobrobiti Hrvatske podržali bi ju – ne zato što je to Vesna Pusić, već zato sto je “naša”. I na to bi svaki pravi Hrvat trebao biti ponosan. 
Tako se ministar koji mrzi Hrvate usudio ucijeniti Vesnu Pusić, zatraživši njezinu šutnju u zamjenu za HDZ-ovu podršku. Drugim riječima, on je zatražio da podrži HDZ-ov kriminal, a njegovi kriminalci bi podržati njezinu kandidaturu. Oporba služi kako bi bila protuteža vladi i kritizirala vladu. To je tako u cijelom civiliziranom i demokratskom svijetu. HDZ-u demokracija očito nije prioritet. Poput diktatora, oni nastoje ušutkati neistomišljenike kako bi mogli nesmetano krasti i rasprodavati državu.

HDZ – primitivniji od nogometnih navijača


Na kraju, možemo povuci paralelu s domaćim nogometom. Na domaćim utakmicama uvijek je sukob juga i sjevera, ali kad Hrvatska igra na svjetskom prvenstvu svi navijaju za istu skupinu igrača, te svi zaboravljaju domaće podjele. Tako bi i svi pravi Hrvati trebali navijati za predstavnika Hrvatske u natjecanju za ovu poziciju u UN-u. Ali to je HDZ. Oni su ipak još uvijek mnogo primitivniji od navijača koji se tuku po stadionima.

No comments:

Post a Comment