Monday 7 March 2016

Početak kraja Domoljubne koalicije


  Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX           


Nakon nepuna 3 mjeseca nova Vlada je pred raspadom. Domoljubna koalicija puca po šavovima i potpuno je neučinkovita. Da je sistem u raspadu dolazi od onog liberalnog dijela koalicije, predsjednika HSLS-a Darinka Kosora kojemu je očito svega dosta.

Prema njegovim riječima “treba sve resetirati ili ići na nove izbore jer ništa ne funkcionira”. Ovo je prvo priznanje onoga o čemu mediji nagađaju još od konstituirajuće sjednice. Darinko Kosor rekao je to novinarima u Hrvatskom saboru, iznerviran što je tog jutra odgođena sjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, čiji je član, a koja je trebala utvrditi prijedlog razrješenja ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i imenovanja vršitelja dužnosti. O smjeni ravnatelja HRT-a već smo pisali ovdje.

O uzroku odgode sjednice nitko mu ništa nije rekao, te je svima jasno da saborski odbori i Vlada ne funkcioniraju. Pošto je HDZ uz sebe okupio niz većinom marginalnih stranaka, od radikalne desnice do liberalnog centra, kontradiktorni su sami sebi, te ne možemo niti očekivati da će takav sastav početi funkcionirati.

Posljednji čavao u lijes HSLS-a


Darinko Kosor nema interesa od zazivanja novih izbora, pošto je on taj koji je zabio posljednji čavao u lijes HSLS-a. Nakon što su tzv. "liberali" podržali ministra kulture koji negira antifašizam i veliča nacističku tvorevinu NDH, izgubili su i zadnju mrvu vjerodostojnosti i svojih birača.

No comments:

Post a Comment