Saturday 5 March 2016

Afera s nadzornim kamerama




Nakon iznenadnog i nenadanog prekida pregovora MOST-a s SDP-om, na svjetlo dana počele su izlaziti neke informacije koje se tiču direktno predsjednice Kolinde. Koliko je situacija ozbiljna govori i činjenica da se radi o mogućem kaznenom djelu. Ako već naša predsjednica ništa nije učinila za Hrvatsku dok je sjedila u NATO-u, barem je nešto naučila za vlastite potrebe.

Prljava igra i laži


Tako je sada to svoje znanje predsjednica iskoristila za prljave igre i direktno potpomaganje HDZ-u – zbog čega vjerojatno danas HDZ i jest na vlasti. Uoči dana raskida već spomenutih pregovora Petrov se našao “slučajno” s predsjednicom Kolindom u njezinom uredu, pravdajući se kako je pobrkao termine. Nakon prvotne nevjerice i smušenosti koja se mogla pročitati na njegovom licu, naglo je otrcao u naručje Karamarku lažući da su MOST-ovci primali pozive od članova SDP-a. Za ove laži nije dao dokaze, niti se ispričao, a o tome smo već pisali ovdje.

O čemu se zapravo radi? Kolinda Grabar Kitarović je nekako uspjela nezakonito doći u posjed nadzornih snimki iz vlade na kojima se vidi kako se u gluho doba noći tajno sastaju neki članovi MOST-a i koalicije Hrvatska raste. Ti tajni pregovori događali su se mimo znanja čelnika MOST-a, te nije jasno sto se točno time željelo postići.

Kolinda se javno nije očitovala o ovoj aferi, te je javnosti ostala dužna objašnjenje otkuda joj snimke nadzornih kamera.

S druge strane tu je i krivnja na akterima ove priče. Božo Petrov bi najviše trebao biti ljut na svoje članove koji su tajno pregovarali. Očito je da su međuljudski odnosi medu samim članovima MOST-a vrlo loši. Ako je već zbog toga otišao k HDZ-u i odbacio SDP onda je trebao odbaciti i taj “krnji” dio MOST-ovaca. Trebao je prvo počistiti u svome dvorištu, no on je stvari samo pomeo pod tepih i sad možemo samo čekati da MOST počne pucati na sve strane.

Također krivnja SDP-ovih aktera u ovoj priči nije ništa manja. Ako je sve ovo istina, onda bi dotični članovi trebali snositi posljedice i ispričati se Hrvatskoj javnosti. Zbog niskih pokušaja da ostanu na vlasti upropastili su priliku za veliku koaliciju ili nove izbore, te nam doveli HDZ na vlast. Bravo majstori!

No comments:

Post a Comment