Wednesday 2 March 2016

Marko Skejo - kriminalac iz HČSP-a







HČSP, radikalna desničarska stranka u koaliciji s HDZ-om, poznata je po svojem “beskrajnom” domoljublju i zagovaranju konzervativnih vrijednosti. Zaštitno lice HČSP-a je “otac domovine” Ante Starčević. Za njega su spremni na sve, pogotovo ako se radi o onom Starčeviću na apoenima od 1000 kuna.

Da se domovina može voljeti na mnogo načina vidimo i u slučaju istaknutog splitskog HČSP-ovca Marka Skeje, koji je pravomoćno osuđen za izvlačenje milijun kuna iz tvrtke Alas za dom. Skejo je dobio uvjetnu kaznu od godine dana zatvora s rokom kušnje od dvije godine. On je uz pomoć zeta Bože Trogrlića, također člana HČSP-a, 5 godina izvlačio novac. Tko zna dokle bi se to nastavilo da nova uprava nije otkrila manjak.

Tko prizna sve mu se prašta


Skejo je sve optužbe priznao i vratio ukradeni novac. Nevjerojatno je da mu njegovi podupiratelji i članovi stranke zbog toga aplaudiraju i nazivaju ga poštenjačinom jer je vratio ukradeni novac. Pročitajte još jednom zadnju rečenicu i uzmite vremena za razmišljanje koliko god želite.

Prema njihovoj domoljubnoj logici, dakle u redu je potkradati voljenu državu, i sve ti se oprašta ako vratiš ako te se otkrije. Ako te se ne otkrije – jami, dok se jamiti može.

Skejin zet nije bio takva “poštenjačina”, pa nije vratio novac. Osim toga osuđen je i zbog krivotvorenja službene isprave. Sudac mu je naredio da vrati sav novac i osudio ga na dvije i pol godine djelomično uvjetne presude od čega će 6 mjeseci provesti u zatvoru, a ostatak će provesti na uvjetnoj kazni s rokom kušnje od 3 godine.


Koliko domoljublje ima veze s krađom i krivotvorenjem procijenite sami.

No comments:

Post a Comment